Banner

INTERVIU CU TONIK OBIEKTIV




hiphopdeacolo.com
: Salutare Tonik. Anul 2009 inseamna pentru tine 10 ani de la prima aparitie, odata cu trupa Obiektiv. Pregatesti ceva special cu ocazia asta ?

Tonik Obiektiv : Da pregatesc doua proiecte :

- Un EP produs in totalitate de bunul meu coleg de label InSecta (Secta)
- Al doilea album care va iesi oficial prin casa de discuri Tempesta Production speram noi in iarna 2009-2010

hiphopdeacolo.com : Cum s-a vandut albumul “Ar fi timpul” ? Ai reusit sa introduci materialul si in magazine ?

Tonik Obiektiv : Albumul a mers neasteptat de bine tinad cont ca l-am lansat cu fonduri proprii ,sau vandut pana in prezent 545 de unitati din cele 600 multiplicate.

Materialul a fost distribuit prin magazinele on-line ,pe site-ul nostru (www.obiektivmusic.ro) cat si la concertele la care am luat parte

hiphopdeacolo.com : Le luam pe rand; ce s-a intamplat cu emisiunea ta de pe Mun TV ?

Tonik Obiektiv : Emisiunea s-a vrut ca un proiect indraznet menit sa sustina cum zic multi aceasta”miscare”hip-hop ,insa lipsa fondurilor din partea celor care sustineau acest proiect ma facut sa renunt momentan la emisiune

hiphopdeacolo.com : Ai incercat sa aduci “Marpha Hip-Hop” pe sticla ? Ca tot am adus vorba, de ce “Marpha Hip-Hop” ?

Tonik Obiektiv
: Sincer nu am incercat deoarece stiu parerea producatorilor din televiziuni cu privire la acest gen muzical ,stim bine ca emisiunile acsate pe acest format nu aduc audieta pe care si ar dorio televiziunile de nisa”

Totul a pornit de la o serie de compilatii hip hop editate pe la sfarsitul anilor 90 intitulate “Marpha” care intr-un fel sau altul au conturat aceasta arta; ideea a fost de a readuce o parte din trupele de atunci si promovand diverse subiecte legate de acest curentul urban ca de exemplu :fashion hip hop, productie muzicala si altele.


hiphopdeacolo.com : Uitandu-ma pe site-ul obiektivmusic.ro, am constatat ca la pagina de artisti nu mai apar cativa dintre artistii ce se stiau ca apartin de Obiektiv Music. Ce s-a intamplat ?

Tonik Obiektiv : O mare parte din contractele de impresariat semnate cu acesti artisti au expirat iar de comun acord sa incetat aceasta colaborare ,excludem aici : K-trina si Dovada 33 care sau retras de pe scena muzicala din dorinta de a se ocupa de cu totul altceva .

hiphopdeacolo.com : Are Obiektiv Music vreun nume nou “pe teava” ?

Tonik Obiektiv : Recent sau recrutat pe baza materialelor demo alti doi mc care promit mult prin stilul si talentul lor:

Jazza este din Bucuresti si l-am remarcat la cateva evenimente in care aparea pe aceeasi scena cu Arssura; este un mc care are multe de spus de acum incolo
( In curand lp-ul “Primul capitol”)

Capeliy ( Targoviste/Ploiesti) l-am descoperit cu ocazia unui concert pe care l-am sustinut in luna iulie 2008 in Soviet Club (Ploiesti); atunci m-a impresionat prin timbrul vocal pe care il detine de la mama natura (in prezent este membru al trupei Clandestin cu care lucreaza la primul album iar in paralel contureaza si un material solo).

hiphopdeacolo.com
: In luna martie, Obiektiv Music implineste 3 ani. Te-ai gandit la ceva special cu ocazia asta ?

Tonik Obiektiv : Sincer se pregatesc cateva suprize dar prefer sa nu vb pana nu avem ceva concret , pot in schimb sa mentionez ca voi pleca intr-un turneu in tara alaturi de Shobby, Cabron, Arssura, Clandestin, Cosy si multi alti de la jumatatea luni martie.

hiphopdeacolo.com
: Cate sanse are un artist, la inceput fara prea multe cunostinte sa intre la Obiektiv Music ? Ce calitati cautati voi ?

Tonik Obiektiv : Sansele sunt egale pentru toti ,insa diferenta o face talentul si dorinta sa de a se implica serios in ce si-a propus sa faca.
Cautam mc care sa iasa in evidenta cu un stil propriul, idei originale si sa dea dovada de seriozitate.

hiphopdeacolo.com
: Multumim mult Tonik pentru timpul acordat. In final, te invit sa adresezi cateva cuvinte cititorilor hiphopdeacolo.com !

Tonik Obiektiv : Stati conectati pe hiphopdeacolo.com , ascultati si cumparati albume de rap (independente) si mergeti la concerte daca vreti continuitate in hip hop.


Data : 28.02.2009

Made by : KliBru (Alex Filoti)

Sursa:http://www.hiphopdeacolo.com

Niciun comentariu: